Maïsteelt

Voor de teelt van uw maïs

Ten behoeve van de maïsteelt kunnen wij bemesten, inzaaien en oogsten. Het bemesten en inzaaien kunnen wij verzorgen in één werkgang. Hiervoor hebben wij een speciale mest-zaaicombinatie ontwikkeld. Het injecteren van de mest en het inzaaien van de maïszaden gebeurt tegelijkertijd. De bewerking wordt bestuurd met RTK-GPS, gevoed door sleepslang systeem uitgerust met doorstroommeters. Direct nadat het maïszaad in de bodem is aangebracht wordt het zaad aangedrukt met een loopwiel. Gelijktijdig met het aandrukken van het zaad wordt aan beide zijden van de rij drijfmest geïnjecteerd. Na het ontkiemen van het maïszaad heeft het zaad direct de juiste voedingsstoffen beschikbaar om zich te ontwikkelen.
Het combineren van het bemesten en inzaaien is nog vrij nieuw op de markt. Wij werken nu twee seizoenen met dit systeem en zien prachtige resultaten. Bent u echter nog wat huiverig voor deze nieuwe technologie? Traditioneel maïs zaaien kunnen wij u ook nog steeds aanbieden, inclusief het aanbrengen van kunstmest en fysiostart.

Het oogsten van uw maïs kunnen wij verzorgen in samenwerking met Loonbedrijf J. Verweij en Zn. Met een Claas Jaguar 850 hakselaar en 8-rijige maïsbek wordt de mais geoogst. Vervolgens wordt de mais met trekkers en kippers met vaste personeelsleden met ervaring naar uw kuilplaat gereden. Hierna kunnen wij uw maïs verdelen en vastrijden met onze shovel met grote shovelbak voor een optimale verdichting. De totale combinatie weegt 15,5 ton.

Neem contact op

U kunt ons altijd bellen of mailen, we streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.