Grasoogst

Voor het oogsten van uw gras

Voor het maaien van uw gras hebben wij een zelfrijdende maaimachine, de Krone Big M 420. Door middel van drie maaiers behalen wij een werkbreedte van 9,7 meter. De maaiers zijn voorzien van kneuzers en vijzels. Middels deze vijzels hebben we de mogelijkheid om het gras van de gehele werkbreedte in één wiers te leggen. Tevens gebruiken wij deze vijzels om slootkanten en greppels naar binnen te draaien, zodat de wiersmachine minder ver in de slootkanten hoeft te komen.
Met behulp van twee Lely Tigo XR 65 opraapwagens wordt het gras ingekuild. De opraapwagens hebben een capaciteit van 40 m3 per stuk. De opraapwagens zijn voorzien van extra grote lagedruk banden (30.5”). Door deze grote banden hebben we minimale bodemdruk en kunnen we rijden in alle omstandigheden. Deze opraapwagens hebben een messenbalk met vijfenveertig messen en kunnen het gewas tot 37 mm kort versnijden. Wij hebben de mogelijkheid om Ecosyl en/of melasse/smulsiroop toevoegen aan het gras tijdens het oprapen. Dit alles doen wij in één werkgang voor een perfecte herfst snede.

In samenwerking met Loonbedrijf J. Verweij en Zn. kunnen wij ook grashakselen. Dit heeft het voordeel dat het gewas gegarandeerd optimaal wordt versneden. Deze versnijding zorgt ervoor dat het minder droge deel van het gewas beter wordt vermengd in het totaal. Hierdoor ontstaat een gelijkmatiger eindproduct. Zo kan de kuil beter conserveren zodat schimmel en gisting geminimaliseerd worden. Om de conservering nog verder te verbeteren kan hier ook Ecosyl aan toegevoegd worden.

Vervolgens kunnen wij uw gras verdelen en vastrijden met onze shovel met grote shovelbak voor een optimale verdichting. De totale combinatie voor het verdelen en vastrijden weegt 15,5 ton.

Neem contact op

U kunt ons altijd bellen of mailen, we streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.