Gemengd voeren

Voor het voeren van uw koeien

Dagelijks, behalve op zondagen, voeren wij ongeveer 4000 koeien, pinken en droge koeien met onze zelfrijdende voermengwagens. De voermengwagens zijn voorzien van een frees die het voerproduct uit de kuil freest. Via een transportband wordt het product in een grote mengkuip gebracht. In de mengkuip draaien twee grote vijzels met scherpe messen die de verschillende producten door elkaar mengen. Om te voorkomen dat de koeien hun rantsoen kunnen selecteren, kunnen wij water toevoegen, zodat meel, mineralen en andere droge bijproducten beter verkleven aan het rantsoen.
Na het mengen wordt het rantsoen aan de achterzijde van de machine via een afvoerband voor het voerhek gelost. Omdat de afvoerband geheel achterop de wagen is aangebracht, kunnen wij ook over de hele voergang lossen. De afvoerband kan zowel links als rechts het rantsoen lossen. Het goed mengen heeft als voordeel dat de koeien het voer niet meer kunnen selecteren, dus een koe van een lagere rangorde krijgt ook een goed rantsoen. Om het rantsoen zo lang mogelijk smakelijk te houden, kunnen wij broeiremmers toevoegen.

Mengkuil

Naast het direct voeren van uw koeien kunnen wij ook een mengkuil voor uw koeien maken. Met de zelfrijdende voermengwagen en onze shovel kunnen wij in relatief korte tijd grote hoeveelheden verwerken. De mengkuil kan groot worden opgezet om lange tijd vooruit te kunnen. Ook kunnen wij kleine mengkuilen maken met rantsoenen speciaal afgepast op uw droge koeien, pinken of jongvee.
Interesse?

Neem contact met ons op

Neem contact op

U kunt ons altijd bellen of mailen, we streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.